We hebben hier rondom Dirksland, nog meer super leuke dorpjes, bijv.:
- Achthuizen
- Den Bommel
- Dirksland
- Goedereede
- Herkingen
- Melissant
- Middelharnis
- Nieuwe-Tonge
- Ooltgensplaat
- Ouddorp
- Oude-Tonge
- Sommelsdijk
- Stad aan 't Haringvliet
- Stellendam
Over een paar dorpen hiervan willen we je/jullie/u iets over vertellen. :)
Er zijn eigenlijk niet zo super veel kerken in Melissant, je kunt beter zeggen: welke kerk is in Melissant? Nou ik zal het aan je/jullie/u vertellen,
In 1863 kreeg Melissant een eigen kerk. Deze dorpskerk is in gebruik door de plaatselijke Hersteld Hervormde gemeente. Melissant kent een opvallend groot aantal kerken, onder meer een Gereformeerde Gemeente (116 leden), een Gereformeerde Gemeente in Nederland (115 leden),een Katholieke kerk en de hersteld hervormde kerk (399 leden). Verder is er nog een Gereformeerde kerk.
De geschiedenis van Melissant gaat terug tot de 15 eeuw toen men rondom Dirksland na de Sint-Elisabethsvloed (1421) de omliggende gorzen ging bedijken.
Melissant is een heerlijkheid die onder andere bezeten werd in de 18e tot 19e eeuw door leden van het geslacht diert en via huwelijk in 1717 afkomstig was van de families Van Beeck en Breman. Daarna kwam het door vererving via de familie van der Kun aan Clara Francisca Maria Heerkens, vrouwe in Melissant-Noorderschorre-en-Wellestrijpe en St. Elisabeth’s Polder (1841-1913). Zij trouwde in 1863 met dr. Henricus Franciscus Thijssen (1830-1915) waarna de heerlijkheid in het geslacht Thijzen kwam; een zoon van laatstgenoemd echtpaar, mr. Joan Nicolaas Jozef Eduard Heerkens Thijsen (1866-1944), heer in Melissant c.a., verkreeg in 1911 naamswijziging tot Heerkens Thijssen. De heerlijkheden zijn tot nu toe in de familie Thijssen gebleven.
Zeeuws: Goeree) is een stadje en voormalige gemeente in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. Het stadje telt circa 2.000 inwoners en is gelegen op de kop van het eiland Goeree-Overflakkee, het voormalige eiland Goeree (oude benaming: Westvoorn). Tot 31 december 2012 vormde Goedereede met de dorpen Ouddorp en Stellendam een zelfstandige gemeente. Sindsdien maakt het gebied deel uit van de gemeente Goeree-Overflakkee.
is een dorp in de gemeente Goeree-Overflakkee, in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. Het dorp heeft 1250 inwoners (2007) en is gelegen aan het Grevelingenmeer. Tot 1966 was het een zelfstandige gemeente; in dat jaar ging het samen met de gemeente Melissant op in de gemeente Dirksland. In het dorp zijn de molen De Dankbaarheid (1841), de Hervormde Kerk (1788) en de Visbank (1754) te vinden. Het dorpje heeft ook een vakantiepark en twee havens, waarvan één commercieel en één als vereniging. Over het algemeen zijn er in de zomer veel Duitse toeristen. Er is ook een voetbalvereniging: Herkingen '55.
is een dorp en badplaats op de kop van het eiland en gemeente Goeree-Overflakkee in het zuiden van de Nederlandse provincie Zuid-Holland. Tot 31 december 2012 vormde Ouddorp samen met Stellendam, Havenhoofd en Goedereede de gemeente Goedereede. Het dorp wordt nog wel eens verward met het Noord-Hollandse Oudorp, nabij Alkmaar. Ouddorp is op Middelharnis-Sommelsdijk na het grootste dorp van Goeree-Overflakkee. Er wonen ongeveer 6.050 mensen. Desondanks is het dorp landelijk gelegen. Het grootste deel bestaat uit uitgestrekte lintbebouwing, die zich vanaf het centrum naar het noorden en westen uitstrekt tot een afstand van meer dan 4 kilometer. Doordat zandwallen als erfafscheiding worden gebruikt is een uniek landschap ontstaan (schurvelingenlandschap).
in het plaatselijke dialect Menheerse genoemd, is een plaats in de gemeente Goeree Overflakkee in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. De plaats Middelharnis telde op 1 januari 2012 6.780 inwoners en vormt samen met Sommelsdijk (7.460 inw.) één woonkern. Deze gezamenlijk kern heeft een centrumfunctie op het eiland Goeree-Overflakkee. Tot 31 december 2012 was Middelharnis een zelfstandige gemeente.
is een plaats in het oosten van de gemeente Goeree-Overflakkee (provincie Zuid-Holland) op het eiland Goeree-Overflakkee. Oude-Tonge telde op 1 januari 2012 4.860 inwoners. Op 1 januari 2013 is Oude-Tonge opgegaan in de nieuwe gemeente, daarvoor was het onderdeel van de voormalige gemeente Oostflakkee. Tot 1 januari 1966 was Oude Tonge een zelfstandige gemeente (destijds officieel zonder koppelingsstreepje geschreven).
